SÜS BİTKİLERİNİN PAZARLANMASI

Ürünlerin üretilip pazara hazırlandığı aşamada başlar, tüketicinin evinde son bulur. Bu arada ürünler birçok işlemden geçer değişik yollardan ihtiyaç duyan müşteriye erişir. Süs bitkileri üreticileri önce toprağına ne ekip dikeceğini düşünür, buna sermaye ekleyerek ve emek sarf ederek süs bitkisi üretimine girişir ve tüketicilerin isteklerine uygun çiçek tür ve çeşitlerini yetiştirir. İyi bir pazarlama ile…

DIŞ MEKAN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

5.2. Dış Mekan Süs Bitkilerinin Gruplandırılması Çevre düzenlemesinde kullanılan dış mekan süs bitkileri çeşitli özelliklere göre gruplandırılmışlardır. 1. Ağaç ve ağaççıklar  a) İbreli ağaç ve ağaçcıklar b) Yapraklı ağaç ve ağaçcıklar 2. Çalı formlular 3. Sarılıcı ve tırmanıcılar 4. Çim ve yer örtücü bitkiler 5. Çiçekler ve otsu bitkiler 5.2.1 Ağaç ve Ağaçcıklar Ağaç ve…

İÇ MEKAN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

4.1.  İÇ MEKAN BİTKİLERİNİN GENEL DURUMU Türkiye’de saksı bitkisi üretim alanları 1999 yılında toplam yaklaşık 541,7 dekardır. Bu alandan yılda 10 milyon adet iç mekan bitkisi üretildiği tahmin edilmektedir. Üretim alanlarının daha çok Yalova (160 da) , İzmir (138.5 da), Antalya (75 da) ve Adana (60 da) illerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Saksı bitkileri üreten 70-80 işletmenin…

SÜS BİTKİLERİNİN BAKIMI

Tüm süs bitkilerinde gübreleme sulama suyu ile birlikte ve düzenli şekilde yapılırsa bitkiler düzenli büyürler. Aşırı, gübreleme köklerin yanmasına neden olur. Dış mekan süs bitkilerinin dikim zamanı; yaprak dökümünden bir hafta sonra başlar ve yerine göre Nisan’ın 15’ine kadar devam eder. Kış mevsiminde toprak elverişli olduğu müddetçe dikim yapılabilir marttan sonra havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların gözleri…